Што треба да правиме кога печатачот со баркодови продолжува да печати празна топлинска хартија

Кога користите печатач за баркодови за печатење, отпечатете ја празната хартија со етикета, овој вид околности е вообичаен проблем.

Особено во печатачот со баркодови веднаш по менувањето на етикетата хартија или јаглеродниот ремен, баркод-печатачот е многу лесен за скок на феноменот или проблем со многу празна хартија и не е точна да се отпечати позицијата на етикетата. Па, како да се користипечатач за баркодови да печатите кога има празна ситуација?

Прво, положбата на сензорот за хартија не е точна.

Подигнете ја главата за печатење и ќе видите детектор за хартија каде поминува хартијата.

Детекторот треба да биде покриен со хартија, така што печатачот со баркод јаглеродна лента правилно да се прилагоди на големината на хартијата.

Две, јазот помеѓу баркод-карбонската етикета не е стандарден.

Кога некоја хартија за етикета е обработена, големината или проредот на произведената хартија за етикета ќе биде различен поради причината за машината или калапот, што доведува до неможност печатачот со лента за шифрирање да ја почувствува големината на етикетата хартија.

Три, сензорот за хартија е валкан.

Исчистете го сензорот за хартија со безводен алкохол и исклучете го напојувањето на печатачот пред да го исчистите. Повторно ракувајте со „корекција на хартија“.

Белата хартија и хартијата за скокање е најчесто решение за да се поправи хартијата може да се реши. Позицијата не е потребна за промена на големината Поставки.

Правилното работење на инсталацијата на набавките е исто така клучен проблем. Затоа, пред да користите, или да пронајдете нешто повеќе за упатството за инсталација на бар-код за да видите, ќе биде подобро.

WP-T3A

 • Професионално печатење во разни видови етикети
 • Мулти-функционален термички пренос и директно термичко печатење
 • Компактен дизајн, заштеда на работната површина
 • Стабилна изведба, испечатете јасно
 • Поддржува прецизно печатење, функција за автоматска калибрација

4

WP300A

 • Дизајн со двомоторен погон на запчаници
 • Компатибилен со TSPL 、 EPL 、 ZPL 、 DPL
 • 127 mm (5 ”) инчи во секунда брзина на печатење
 • Бесплатно софтверско обележување и драјвери за Виндоус
 • 200 MHz 32-битен процесор со 8 MB SDRAM, 4 MB Flash меморија

 

 

 

 

图片4

 

WPB200

 • Видови медиуми: Континуирано; јаз; црна марка; преклопување на вентилаторот и дупка со дупки
 • Повеќе сензори: црна ознака; растојание за позиционирање; сензор за празнина
 • Со про transparentирен капак, статусот на хартијата е на прв поглед
 • Поддржете надворешен држач за хартија и кутија за етикети
 • Дизајн на двоен мотор, помоќен

3

 

Се гледаме nex недела!


Време на објавување: јули-23-2021 година