Историја на развој на печатачот и моменталната технологија на печатење

Историјата на печатачот е историја и на висока технологија и индустрија.  

Од 1970-тите, се појавија и постепено созреаа ласерско, инк-џет, термичко печатење и други технологии за печатење без влијание. Методот на термичко снимање на главата за печатење за прв пат беше широко користен во машината за факс во 80-тите години на 20 век. Оттогаш, главата на термичкиот печатач започна брзо да се популаризира.

 
По повеќе од 40 години развој, технологијата на главата за термичко печатење станува сè позрела. Во споредба со печатење со инк-џет и ласерско печатење, термичкото печатење, кое користи различни физички и хемиски методи за печатење карактери, е познато по своите предности на брзата брзина, нискиот шум, чистото печатење и заштитата на животната средина. Со овие предности, главите за термичко печатење почнаа да се користат во разни апликации за печатачи.
 
И како електронска информација, подобрување на степенот на автоматизација, развој на технологија за препознавање бар-код, опсегот на примена на термички печатач исто така расте, веќе од традиционалниот канцелариски и семеен документ за факс, брз до трговската малопродажба, индустриско производство, транспорт, логистика, финансиски, билети за лотарија, нови области за професионална апликација, како што е медицинскиот развој.
 
ВИНПАЛ се фокусира на истражување и развој и производство на термички печатари, во индустријата за термичко печатење за многу години, има повеќе од 10 години богато искуство во извозот. 

Сега, преку WINPAL печатачот, неколку популарни модели за да знаеме какви предности има термичкиот печатач.

WP200 80мм печатач за термички прием

副图2020 (3)

Монтиран на Wallид

Со функција за автоматско сечење

Поддржете го ажурирањето на IAP преку Интернет

Поддржете го возачот на фиоката за готовина

Поддржува модификација на IP низ мрежните сегменти

WP300E 4-инчен печатач со термичка етикета

WP300E

Дизајн на хуманизирани копчиња , лесна работа

Поддржете печатење со бар-код од еден & два Д

Економски печатач со бар-кодови од 2 инчи

Поддржете Bluetooth интерфејс

Мала големина, заштедува простор

WP-Q2B мобилен печатач

1

Поддржете печатење на логото на НВ

Со функција за заштеда на енергија

Поддржете двоен режим на Bluetooth

Поддржете повеќекратно печатење 1D и 2D кодови

Компатибилен со Windows / IOS / Android

 

Ако сакате да дознаете повеќе за ВИНПАЛ печатач, ве молиме, обратете се на нашата официјална веб-страница за детално разбирање на сериите производи на WINPAL.

Со нетрпение очекувам да се видиме следната недела!

 


Време на објавување: јули-02-2021 година